Beth & Flo

Beth & Flo

Beth & Flo – pianistes met een ‘vleugeltje’ theater!

Twee pianistes die het liefst concerten geven die niet alleen concerten zijn. Dat zijn Claudette Verhulst en Elsbet Remijn, beiden in 2014 afgestudeerd in de master klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Beth & Flo. (1)Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.

Als pianoduo Beth & Flo maken zij een klassiek recital vrolijk en verrassend, en een tikkie theatraal. Braaf op de pianokruk blijven zitten? Beter niet! Verhalen vertellen, flirten met het publiek en ondertussen muziek van Brahms, Saint-Saëns, Rachmanin
ov en andere componisten laten horen – dat is wat Beth & Flo het liefste doen.Als duo geven zij verrassende concerten met een ‘vleugeltje’ theater. Ze traden o.m. op in Het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen en tijdens het UitFestival in Den Haag.

Het duo treedt op in concertzalen en in theaters, maar even lief op plekken waar klassieke muziek nooit klinkt. Zo speelden Beth & Flo in de zomer van 2015 tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam in een boksschool de voorstelling Slaande Ovatie, geregisseerd door Jorinde Keesmaat, waarin de dames niet alleen pianistes waren, maar ook boksers.

Elsbet en Claudette namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

In 2016 brachten zij hun eerste opnames uit op hun Vleugeltje Klassiek: de enige echte Beth & Flo-USBstick! Echt een aanrader, en te koop voor € 12,50 in hun webshop maar ook na het concert in de kerk in Mook.

Schermafbeelding 2017-04-25 om 14.22.06 Verhalen, verrassingen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo. Het duo is in volle vaart op een ontdekkingsreis om alles wat er mogelijk is met klassieke muziek zich eigen te maken – waarbij ze hun publiek graag meenemen!

Beth & Flo treden op 28 januari 2018 op in de kerk van Mook.

Voor meer informatie zie: www.bethflo.com