Robin van Gameren

Robin van Gameren

Robin van Gameren (Bussum, 1994) begon op zijn 7e jaar met vioollessen bij Els Vermeulen aan de nieuwe muziekschool in Bussum. Na twee jaar vervolgde hij zijn lessen bij Coosje Wijzenbeek en werd lid van het strijkensemble ´de Fancy Fiddlers´. Een jaar later werd hij toegelaten tot de afdeling Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Met de Farobin van gamerenncy Fiddlers heeft Robin in het hele land concerten gegeven. Het Adonis strijkkwartet wat het eerste ensemble waarin Robin  speelde (o.a. met Shin Sihan). Met dit kwartet werd een tweede prijs gewonnen op het Charles Hennen concours 2006.
In 2008 werd Robin toegelaten bij de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Ook werd in dat jaar het van Baerle kwartet opgericht, waar Robin onderdeel van werd.
Robin heeft deelgenomen aan verschillende concoursen, waaronder de Jordens viooldagen en het Davina van Wely concours. Naast het van Baerle Kwartet, speelt Robin altviool in het Antonin Kwartet.
Sinds 2012 studeert hij Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en volgt hij vioollessen bij een conservatoriumdocent.
Robin maakt deel uit van het Arkovsky Sextet, dat in het voorjaar van 2014 is opgericht, en in dat jaar heeft deelgenomen aan de Zeister-muziekdagen. Vier leden van het sextet (waaronder Robin) vormen het recent gestarte Frans Hals kwartet. Beide ensembles hebben inmiddels verschillende concerten verzorgd.
Robin speelt op een altviool uit 2008 van Thilo Kürten, Düsseldorf. Dit instrument is hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Robi treedt op 29 april 2018 op met het Arkovsky Sextet in de kerk van Mook.