Doelstelling van de Stichting Kamermuziek

Doelstelling van de Stichting Kamermuziek

De Stichting Kamermuziek Mook en Middelaar is officieel opgericht op 18 juni 2016. Het doel van de Stichting is tweeledig:

  1. het bieden van een concertpodium aan nationale en internationale, jonge, professionele, veelbelovende musici;
  2. liefhebbers van kamermuziek gelegenheid bieden met deze musici kennis te maken en van hun optredens te genieten.

De concerten vinden plaats in de kerk van Mook. Het idee voor dergelijke concerten is ontstaan op vakantie in Frankrijk, waar in de Vallée du Tarn ’s zomers de lokale kerken worden gebruikt voor het houden van kamermuziekconcerten (zie: www.musiqueenvalleedutarn.com). Aangezien we in de gemeente ook fraaie kerken hebben, was het voor ons een uitdaging om in die kerken het culturele scala van Mook en Middelaar te verrijken met een aanbod aan kamermuziek. Het kerkbestuur stelt ons in de gelegenheid om de kerk van Mook voor dit doel te gebruiken.

Tussen september 2017 en april 2018 hebben we zes concerten – evenveel als voor het seizoen 2016-2017 –  gepland, van uiteenlopende aard. Wij hebben jonge musici met een conservatoriumachtergrond bereid gevonden om tegen een sterk gereduceerd gage op te treden. Klik hier voor concertagenda van 2016-2017 en hier voor die van 2017-2018.

Voor de concerten kunt u kaartjes kopen. Dat kan voorafgaand aan een concert, maar beter via onze webshop.