Interessante sites

Interessante sites

Cultuurfonds Limburg: Het Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven en talent. De Stichting Kamermuziek Mook en Middelaar heeft een bijdrage van 25% ontvangen in de aanschaf van het podium.

Nijmegen Muziekstad: informatie over concerten en projecten in Nijmegen en omgeving.

Stichting CAM: De Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) is een vrijwilligersinitiatief dat voor de inwoners van het Noord-Limburgse Molenhoek en directe omgeving, (semi)culturele activiteiten organiseert.

LOP Molenhoek: Lees- en OntmoetingsPunt Molenhoek.

Ugenda.nl: de uitgaansagenda voor Nijmegen en omgeving

https://www.l1.nl/l1radio: Blaaskracht volgt alles wat er in de Limburgse muziekwereld gebeurt. Iedere zondagavond praten we op L1 Radio met een gast uit de muziekwereld, gevolgd door het wekelijkse Blaaskracht Concert, met harmonieën, fanfares en koren. Via de link te beluisteren via internet, ook achteraf. Afgelopen jaren zijn een aantal concerten in Mook opgenomen. Op 30 april 2022 was dat het geval met het Sonoro Quartet. Eerder op 14 april 2019 was het Mosa Trio de gelukkige en op 27 januari 2019 Duo Ebano.
Op 28 februari 2024 is een concert opgenomen van Rik Cornelissen (accordeon) en Jeff Heijne (gitaar) in het Jachtslot Mookerheide. Klik hier, om het te beluisteren.  

Kamermuziek Concours Gelre www.kamermuziekconcoursgelre.nl is een landelijk concours voor jonge musici van 20 t/m 27 jaar die klassieke muziek spelen als duo, trio of ander ensemble. Een jury uit de internationale kamermuziekwereld kent de prijzen toe: masterclasses en concerten. De finale is altijd in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen, tevens partner van KCG. Komende finale is op 22 september 2024.