Lisa Denoo

Lisa Denoo

Lisa DenooLisa Denoo. Wanneer Lisa op achtjarige leeftijd eindelijk een gitaar kreeg, droomde ze ervan om een beroemde rockster te worden. Enige tijd later kreeg haar droom een iets andere invulling, ze wou een klassieke gitarist worden. Na wat tegenkanting vanuit haar familie, besloot ze toch haar droom na te jagen…
Lisa Denoo volgde haar eerste gitaarlessen in STAP Roeselare, daarna ging ze studeren bij Raphaella Smits aan het Lemmensinstituut in Leuven. In 2016 studeert ze af met de grootste onderscheiding voor gitaar, en een jaar later behaalt ze er ook een masterdiploma kamermuziek met grootste onderscheiding.
Tijdens haar studies trok Lisa een halfjaar naar Spanje, om er les te volgen aan het Conservatorio Superior de Música de Salamanca bij Fernando Espí. Naast het gitaarspelen leerde ze er ook haar eerste woorden Spaans en werd ze verliefd op het land.
Sindsdien reist ze regelmatig naar Spanje om deel te nemen aan gitaarfestivals, workshops en concerten. Zo speelde ze onder andere in het kader van Caminoartes, een organisatie die concerten opricht voor wandelaars op weg naar Compostela.
Lisa is prijswinnaar van Classical Guitar Asia Online Guitar Competition, Classical Guitar Competition of Ghent en Dexia Classics. Ze is ook halvefinalist van het Concurso Internacional de Guitarra José Tomás Villa de Petrer en The European Guitar Concerto
Competition Groningen. Masterclasses volgde ze onder andere bij Marcin Dylla, Rene Izquierdo, Paolo Pegoraro en Costas Cotsiolis.
Optreden doet ze geregeld op verschillende locaties in België, Nederland en Spanje. Onlangs speelde ze bijvoorbeeld in de Klarafestivalbox en voor de organisatie ‘Gitaar, maar waar?’. Op het gebied van kamermuziek is ze vooral actief in het BeNe Guitar Duo met Rolf van Meurs.
Lisa leert iedereen die gitaar wil leren spelen graag hun eerste noten op het instrument. Ze is momenteel leerkracht gitaar in SAMWD Sint-Niklaas en STAP Roeselare.

Lisa vormt samen met  Rolf van Meurs het BeNe Guitar Duo en trad op zondag 24 februari 2019 op in de kerk van Mook.