Arkovsky sextet

Arkovsky sextet

imageHet Arkovsky Sextet – samentrekking van Arnold Schönberg en Pjotr Iljitsj Tsaikovsky – wordt gevormd door Elise Besemer, Ernst Jan Vos, Martin Moriarty, Shih-Hsien Tsai, Kalle de Bie en Pieter de Koe.

De sextetleden hebben elkaar leren kennen in de periode dat zij (als jong talent) verbonden waren aan de conservatoria van Amsterdam en/of Den Haag. Zij kennen elkaar dus al jaren. Vier leden speelden in de Fancy Fiddlers, het strijkersensemble van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Alle musici zijn jong en zeer getalenteerd. Zij hebben ieder voor zich belangrijke (inter)nationale prijzen in de wacht gesleept.

Het sextet is opgericht in het voorjaar 2014. Men wilde ‘als vrienden met elkaar musiceren’.  Zij hebben deelgenomen aan de kamermuziekcursus Zeister Muziekdagen. Tijdens dit festival kregen zij masterclasses van leden van beroemde ensembles zoals het Jerusalemkwartet. Inmiddels heeft het sextet veel podiumervaring opgedaan op de mooiste locaties bijv. het kasteel van Amerongen, de Hermitage en het Concertgebouw Amsterdam. Ze hebben deelgenomen aan internationale kamermuziekfestivals. Ook hebben ze diverse malen live gespeeld in radioprogramma’s en in het tv-programma Podium Witteman.

arkovskyIn april 2017 is via TV Brava het Brahms 2 sextet van hen uitgezonden.

Drie leden van het sextet bespelen een instrument van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Op 29 april 2018 treedt het Arkovsky Sextet op in de kerk van Mook.

Zie ook: http://www.arkovsky.com/

https://www.youtube.com/watch?v=tEBqN9x46zQ

https://www.youtube.com/watch?v=zD9Pq44jDKk