Kalle de Bie

Kalle de Bie

Kalle de Bie (Utrecht, 1994) heeft van 2012 tot 2016 de opleiding bachelor cello gevolgd aan het conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder (tot 2014) en Jelena Očić. In juni 2016 heeft hij zijn bachelordiploma behaald. In september 2016 is Kalle zijn masterstudie begonnen bij Dmitri Ferschtman. Ook is hij aangenomen voor de Masteracademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest voor het seizoen 2016/17. In oktober 2016 heeft Kalle deelgenomen aan het Nationaal Cello Concours, waar hij de Aanmoedigingsprijs en de Start in Splendor Prijs heeft kalledebiegewonnen.

Kalle heeft een brede muzikale interesse. Hij heeft muziek uitgevoerd uit alle periodes van het cellorepertoire, van barokmuziek tot hedendaagse composities. Hij heeft ervaring als solist, als speler van kamermuziek in verschillende bezettingen en als orkestspeler.

Kalle begon op jonge leeftijd met kamermuziek en is sindsdien een hele enthousiaste en bevlogen kamermuziekspeler gebleven. Van 2006 tot 2012 maakte Kalle deel uit van het kamerorkest de Fancy Fiddlers onder begeleiding v
an vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Hij heeft gespeeld in het Furioso Kwartet en het Youngster Corner Quartet, gecoacht door Alexander Pavlovsky. Momenteel is Kalle cellist van het Frans Hals Kwartet en het Arkovsky Sextet. Met het sextet heeft Kalle les gekregen van verschillende leden van het Jeruzalem Kwartet, het Borodin Kwartet en het Emerson Kwartet. Sinds juli 2016 is Kalle ook cellist van het Brackman Trio.

Kalle bespeelt een cello gebouwd in 1870 in de school van Jean Baptiste Vuillaume, die hij in bruikleen heeft van het Conservatorium van Amsterdam.

Met het Arkovsky Sextet treedt Kalle op 29 april 2018 op in de kerk van Mook.