Martin Moriarty

Martin Moriarty

Martin Moriarty (Ierland, 1994) heeft altviool gestudeerd bij Ronald Masin en Simon Aspell. Momenteel zit hij in het vierde jaar van zijn bacheloropleiding. Hij studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Marjolein Dispa.

Martin won dit jaar de derde prijs van het Nationale Altviool Concours 2017. Hij is de aanvoerder altviool van enkele Ierse jonge ensembles, zoals het YES Kamartinmer Orkest en het Nationale Jeugd Orkest van Ierland.  Momenteel is hij aanvoerder altviool van het CvA strijkorkest. Martin heeft inmiddels met vele ensembles, inclusief het European Union Youth Orchestra, in vele landen opgetreden (waaronder de VS).

Martin heeft aan vele festivals deelgenomen, zoals het Pablo Casals, West Cork, Schiermonnikoog, Amsterdam Altvioolfestival en het Clandeboye Chamber Music Festival. In 2014 luidde het rapport van GoldePlec voor zijn NCH recital: ‘intens sterk en gepassioneerd spel met een duidelijk solide techniek en een goede controle. Een warme toon, wat een belofte voor de toekomst inhoudt”.

Martin speelt op een Amati-Mangenot 1931 altviool en een strijkstok van Nester Adunot 1970.

Hij treedt op 29 april 2018 met het Arkovsky Sextet op in de kerk van Mook