24 november 2024 – Chekhov Trio

24 november 2024 – Chekhov Trio

Het Chekhov Trio vindt inspiratie voor het spelen van kamermuziek – en in het bijzonder pianotrio – in het toneelspel: een voortdurende zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble. Met deze communicatieve aanpak bereiken de Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Amerikaanse celliste Anna Litvinenko en de Belgische pianiste Fem Devos sinds 2016 het publiek.  

Het ensemble won in 2018 de tweede prijs op de Internationale Muziekwedstrijd Triomphe de l’Art in Brussel, en was finalist van de Ysaÿe International Music Competition in Luik in 2019. In 2021 selecteerde het Orlando Festival het Chekhov Trio voor een concerttournee met optredens op gevierde locaties als het Concertgebouw Amsterdam, Bozar Brussel en de kerk in Mook. In het najaar van 2022 kwam de debuut-cd van het Chekhov Trio uit bij het label Etcetera Records, met werken van Chausson, Martin en Bosmans. In 2024 is het Chekhov Trio te zien en horen in een productie van de Nederlandse Nationale Opera & Ballet over het leven en de carrière van Frieda Belinfante.

Het Chekhov Trio profileert zich als een modern ensemble dat ook oren heeft naar de historisch geïnformeerde uitvoerings praktijk. Masterclasses bij onder meer Henk Guittart, Osiris Trio, Shunske Sato, Shuann Chai, Piet Kuijken en Amy Norrington hebben hieraan bijgedragen. Het trio is sinds 2023 verbonden aan het Orpheus Institute in Gent waar ze de Advanced Chamber Music Course volgen. 

Het Chekhov Trio komt op 24 november 2024 voor een optreden in de kerk van Mook.

Chekhov Trio zou graag een programma brengen rondom Schönbergs Verklärte Nacht, in bewerking voor pianotrio door Henk Guittart! Het precieze programma volgt later.

Misschien heeft u Chekhov Trio in 2019 al in Mook gezien. Klik hier voor een verdere kennismaking.

Plaats: Kerk H. Antonius Abt, De Hove 1 te Mook
Tijdstip: 20:00 uur. Kerk open vanaf 19:30
Kaartjes à € 20, klik hier.