Beleidsplan 2019-2020

Beleidsplan 2019-2020

BELEIDSPLAN 2019-2020

Beleidsplan Stichting Kamermuziek Mook en Middelaar 2019-2020

Doelstelling

De Stichting Kamermuziek Mook en Middelaar is opgericht op 22 juni 2016. Doel van de stichting is het bieden van een podium aan jonge, veelbelovende, professionele musici voor het geven van klassieke kamermuziekconcerten en het aan inwoners van Mook en een brede omgeving bieden van gelegenheid om naar deze concerten te komen en van het gebodene te genieten. De concerten vormen een mooie aanvulling op het culturele pallet van de gemeente. De Stichting is van plan jaarlijks zes concerten te plannen. UItbreiding van het aantal is mogelijk door samenwerking met andere organisaties.

Programmering

Voor het seizoen 2019/20 zijn zes concerten gepland in de kerk te Mook, waarvan drie in 2019 en drie in 2020. Naast musici afkomstig uit Nederland, hebben we voor 2019/2020 musici afkomstig uit o.a. Polen, Duitsland, Rusland, België, Oekraïne, Moldavië, Luxemburg.

Het betreft in het najaar van 2019 concerten op:

29 september 2019: Rodion Trio
27 oktober 2019: Maat Saxophone Quartet
24 november 2019: Chekhov Trio

In het voorjaar van 2020 zijn gepland:
2 februari 2020: Erlendis Quartet
29 maart 2020: Black Pencil
3 mei 2020: Rusquartet

Op zondag 7 juni 2020 hebben we een extra concert gepland dat we samen met Kunst in de Kamer-kring Rijk van Nijmegen organiseren. We hebben het genoegen voor dat concert  Maastricht Society of Music (MSM Quartet) te kunnen boeken.  Het kwartet bestaat uit muzikanten uit Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland en Litouwen.

Een tweetal pianoconcerten worden eind juli 2020 verzorgd vanuit de Klever Musiksommer en een concert vanuit het Orlandofestival in de tweede helft van augustus.

Uit de stijgende bezoekersaantallen valt af te leiden dat de activiteiten van de Stichting in een belangrijke behoefte voorzien. Het voedingsgebied wordt groter. Het publiek en de musici zijn enthousiast over het initiatief. Een reden om er in 2020/2021 mee door te gaan in de hoop en verwachting dat het bezoekersaantal verder zal toenemen.

Elders op deze website staat het volledige programma voor 2019/2020 en de lijst en c.v.’s van musici die optreden. In mei 2019 is de site aangepast voor het programma van 2019/2020.

Publiciteit en organisatie

Om de doelstelling en het uitvoerende programma over het voetlicht te brengen, hebben we een aansprekende website en een facebookpagina. Met google analytics wordt de belangstelling voor de site gevolgd. De Stichting heeft voor het seizoen 2019/20 een folder uitgebracht met daarin het jaarprogramma. Deze folder is in de gemeente Mook en Middelaar huis aan huis verspreid en op belangrijke plaatsen, gespreid over de gemeente en daarbuiten (o.a. Vereeniging Nijmegen), neergezet.

Voor ieder concert wordt een poster gemaakt die op diverse, lokale drukbezochte instellingen wordt opgehangen. Ook worden persberichten voor de lokale kranten en tijdschriften opgesteld, en worden de concerten aangekondigd in diverse internetagenda’s en op maasburen.nl.

Waar mogelijk worden ook interviews met musici of bestuursleden op de lokale radio (GL8) uitgezonden. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van advertenties via facebook. Via vriendenorganisaties wordt eveneens belangstelling gewekt voor de concerten in Mook.

Kaarten worden verkocht via de website (€ 17) en aan de kassa (€ 18). De kaarten zijn inclusief een consumptie in de pauze van het concert. De Stichting biedt ook zesconcertenkaarten aan, alsmede de mogelijkheid om vriend-donateur van de Stichting te worden. Voor jongeren onder de achttien wordt een gereduceerd tarief van € 8,00 gehanteerd.

De Stichting zorgt voor de concertaccommodatie en ondersteuningsmiddelen (opbouw podium, muzieklessenaars), en de huur van piano’s. Omdat in de kerk zelf geen dranken geschonken mogen worden, worden buiten daartoe tenten geplaatst.

Voor het gebruik van de kerk wordt huur betaald aan het kerkbestuur. Samen met vrijwilligers draagt het bestuur zorg voor de opbouw van podia, verlichting, geluid en de tenten buiten de kerk, alsmede de kaartverkoop en de verstrekking van de consumpties.

Het bestuur van de Stichting bestaat op voor dit seizoen uit 4 personen en blijft ook in 2019 verantwoordelijk voor de programmering en organisatie van de concerten en het beheer van de Stichting. Ook is het bestuur verantwoordelijk voor het maken van een programmaboekje voor ieder concert. De bestuursleden ontvangen voor hun werk geen enkele vorm van beloning en betalen hun eigen toegangskaarten.

Vastgesteld door bestuur Stichting Kamermuziek Mook en Middelaar

 

Juni 2019