Elsbet Remijn

Elsbet Remijn

Elsbet Remijn portret

Elsbet Remijn (1988) kreeg haar eerste pianolessen van Farida Zeynal in Leiden. Vanaf 2004 studeerde Elsbet aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, op de Jong Talent-afdeling bij Marlies van Gent en vervolgens in de bachelor-opleiding onder de inspirerende leiding van Rian de Waal.

Na het behalen van haar bachelor-diploma studeerde Elsbet verder bij Ellen Corver, en in januari 2014 sloot zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium af met het behalen van haar master-diploma.

Elsbet behaalde prijzen op diverse concoursen, waaronder het Nationaal Concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Op uitnodiging van dit laatste concours gaf Elsbet ook concerten in Zürich en Genève, Zwitserland.Masterclasses volgde Elsbet bij o.a. Igor Roma, Paul Badura Skoda, Geoffrey Madge en Vitaly Samoshko.
Al tijdens haar studie was kamermuziek een belangrijk deel van Elsbets repertoire. Ze werkte regelmatig samen met violist Niek Baar, met wie ze onder meer optrad in De Doelen in Rotterdam, de Oosterpoort in Groningen en in Het Concertgebouw. Ook maakten zij samen een opname voor de Wereldomroep en speelden zij voor Radio 4 in de Spiegelzaal. Als duo kregen zij les van o.a. Philippe Graffin en Liza Ferschtman. In februari 2015 maakten Niek en Elsbet samen met violistes Mayumi Kanagawa en Jiyoon Lee een tournee langs zalen in Nederland.
Nu vormt Elsbet samen met pianiste Claudette Verhulst het theatrale duo Beth & Flo. Klassieke recitals, opgeluisterd met gesproken en gezongen woord is hoe Beth & Flo het liefst concerten geven. Verrassingen en interactie spelen in ieder optreden een grote rol. Beth & Flo traden op in o.a. Het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, de Philharmonie te Haarlem, de Oosterpoort te Groningen en in diverse andere zalen en theaters in Nederland.

Enkele van hun optredens werden uitgezonden op tv en radio, waaronder op Radio 4, RTL7, de Concertzender en Radio West. In oktober 2016 brachten Elsbet en Claudette hun eerste opnames uit onder de naam ‘Een Vleugeltje Klassiek’. De enige echte Beth & Flo-USB-stick in de vorm van een vleugel!

Al vele jaren is Elsbet actief betrokken bij de zogeheten Classic Express; de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours waarin basisschoolleerlingen enthousiast worden gemaakt voor klassieke muziek. Daarnaast werkt Elsbet op het Koninklijk Conservatorium als pianodocente bij PI – Muziek voor Kleuters.

 

Samen met Claudette Verhulst vormt ze het pianoduo Beth & Flo, dat op 28 januari 2018 optreedt in de kerk van Mook.