Jachtslot Mookerheide – concerten

Jachtslot Mookerheide – concerten

In het prachtig gelegen Jachtslot Mookerheide, pas gerestaureerd, is door de architecten Oscar en Henri Leeuw in opdracht van Jan J. Luden een fraaie muziekkamer ontworpen.

Zo’n muziekkamer vormt een uitdaging om er wat mee te doen en vraagt natuurlijk om muzikale activiteiten. Daarom hebben we afgelopen februari bij wijze van experiment in die muziekkamer een concert georganiseerd met Rik Cornelissen op accordeon en Jeff Heijne op gitaar. Het was een fantastisch concert, mede door de goede akoestiek in deze muziekkamer en de fraaie entourage van het Jachtslot. Bezoekers hebben ervan genoten en waren van mening dat we hier vaker concerten zouden moeten houden. Het concert met Rik en Jeff is opgenomen door L1, de provinciale omroep en is op 31 maart uitgezonden op radio L1. Gelukkig is het programma nog steeds te beluisteren

Het goede nieuws is dat het Jachtslot Mookerheide als podium is erkend door het Nationaal Podium Plan. Mede daarom hebben we in samenspraak met het Jachtslot Mookerheide besloten het experiment uit te breiden met in ieder geval nog twee concerten. Daarna kijken we verder hoe de verhouding van kosten en baten is.

Op woensdag 29 mei treedt opnieuw Rik Cornelissen op, maar dan samen met Ruben Drenth op trompet. Op woensdag 26 juni kunnen we Rik weer in actie zien samen met Bert van den Brink, internationaal bekend vanwege zijn spel op orgel, piano en accordeon. In het Jachtslot zal Bert samen met Rik accordeon spelen.

Het Jachtslot Mookerheide biedt voor de concerten een bijzondere ambiance. Bezoekers kunnen voorafgaand aan een concert genieten van een tweegangendiner voor een speciale prijs van € 35 per persoon.

Soep met een broodje en roomboter
(keuze uit de twee seizoenssoepen van de dag, waarvan altijd 1 veganistisch)

Hoofdgerecht met keuze uit:

Skrei gegrilde groenten | paling | witte wijnsaus 
of

Kalfsschnitzel gegrilde groenten | roomsaus
of 

Chili sin carne chilibonen | rijst | gebakken uitjes 

Bij het hoofdgerecht krijgt u roseval aardappelen geserveerd.

Het menu kunt u reserveren door een mail te sturen naar info@jachtslot.com onder vermelding van “concertmenu” met daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en het aantal personen. Indien u al weet wat u wilt eten mag dat erbij vermeld worden.
U wordt verwacht tussen 18.00 en 18.15 uur voor het diner in het restaurant waar een tafel voor u is gereserveerd.

Vanaf 19.15 uur is de eetzaal van het Jachtslot geopend voor ontvangst en een kopje koffie of thee voorafgaande aan het concert. In de pauze krijgt u een gratis consumptie, als onderdeel van het concertkaartje. Na afloop van het concert is er gelegenheid om samen nog van gedachten te wisselen onder het genot van een drankje (op eigen kosten) .

Om het zicht in de muziekkamer te vergroten, plaatsen we een podium, zodat u nog meer betrokken kunt raken bij de musici en hun muziek.

Wie is Ruben Drenth? Hij komt op woensdag 29 mei samen met Rik Cornelissen naar het Jachtslot. Het concert begint om 20.00 uur.

Kaartjes à € 25 (inclusief consumptie in de pauze) kunt hier kopen.

Ruben Drenth Trio

Trompettist Ruben Drenth (1997) heeft een grote liefde voor de jaren 60 en dat hoor je terug in zijn muziek! Met het Ruben Drenth Trio studeerde hij in 2018 af aan de HKU met een programma vol rauwe energie en improvisatie. In zijn spel manoeuvreert hij zich een weg door catchy, meezingbare melodieën en schurende, brutale solo’s. Niet alleen binnen de jazz houden de 60’s hem bezig: met The Tambles speelt hij als zanger & gitarist al 11 jaar lang heel Nederland, en sinds kort ook Europa, plat.
Verder tourde hij samen met Amsterdam Sinfonietta en Thomas Oliemans, in duo met Bert van den Brink, met Dion Nijlands kwintet DEON, in de band van folk-zanger Robin Borneman en bij The Jerry Hormone Ego Trip. Met deze laatste band speelde hij o.a. op Oerol, Into The Great Wide Open en Eurosonic Noorderslag.

Wie is Bert van den Brink? Hij komt op woensdag 26 juni samen met Rik Cornelissen naar het Jachtslot. Het concert begint om 20.00 uur.

Kaartjes à € 25 (inclusief consumptie in de pauze) kunt hier kopen.

Stream Pieter | Listen to Duo with Bert van den Brink, March 12th 2020,  Leiden playlist online for free on SoundCloud

Bert van den Brink werd geboren op 24 juli 1958. Toen hij vijf jaar oud was, kreeg hij zijn eerste pianoles. In 1976 begon Bert zijn professionele klassieke opleiding aan het conservatorium van Utrecht. Herman Uhlhorn was zijn leraar. In 1982 studeerde hij cum laude af. In datzelfde jaar werd hij aan het Utrechts Conservatorium aangenomen als docent jazzpiano. Van kinds af aan improviseert hij al veel op piano en orgel. In de eerste periode na zijn afstuderen gaf hij enkele klassieke recitals, maar gaandeweg verschoof de balans meer naar jazz. In 2007 kreeg Bert van den Brink de VPRO/BOY EDGAR-AWARD.
Hij trad en treedt op met muzikanten als Gino Vannelli, Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderley, Eric Vloeimans en vele anderen. In 1990 en 1991 was hij pianist in het kwartet van Dee Dee Bridgewater. Hij was enkele jaren muzikaal leider in de band van Denise Jannah. Hij was pianist in het Heleen van den Hombergh Kwartet. Bert trad op met zangeres Miranda van Kralingen in het programma “vocale variatie”. Bert speelt solo jazzpiano live of op internet of op cd allemaal onder de naam: Bert’s Bytes. In het verleden heeft Bert meerdere soloalbums opgenomen. Eén van die albums “Jazz at the Pine Hill” kreeg een Edison-nominatie. Uniek is het album “Blowing” (2013) Jazz & Pop uitgevoerd op kerkorgel. Het Bert van den Brink Trio met bassist Hein van de Geyn en drummer Hans van Oosterhout bracht in 2004 hun eerste trioalbum ‘Between us’ uit. Met zanger Thomas Oliemans nam Bert de liederencyclus van Franz Schubert Winterreise op. Als arrangeur/producent worden zijn werken gespeeld door onder meer het Metropole orkesten het Nederlands Houtblazers Ensemble. Een van de hoogtepunten is zijn bewerking van de opera Porgy & Bess, uitgevoerd door de Houdini’s en het nieuwe Sinfonietta Amsterdam.

En wie is Rik Cornelissen?

Slotstad - Jazz Club BEAU met accordeonist Rik Cornelissen

Rik Cornelissen (1984) is een innovatieve en veelzijdige Nederlandse accordeonist, componist, arrangeur, bandleider, docent en onderzoeker. Rik studeerde Klassieke Muziek en Argentijnse Tango (BA, Codarts, Rotterdam), Jazz & Pop (MA, ArtEZ, Arnhem) en Advanced Accordion Performance en Alexander Techniek (Urbino, Italië) bij de gerenommeerde accordeonist Claudio Jacomucci. Sinds 2013 is Rik als hoofdvakdocent Accordeon Jazz & Pop verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Momenteel werkt hij aan zijn proefschrift over de kwaliteiten van het accordeon in geïmproviseerde muziek (Leuven University en Orpheus Instituut, Gent), zich baserend op pianistische concepten. Deze zoektocht is kenmerkend voor Rik zijn muziek: altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en klanken, laverend tussen muziekstijlen.

Hij heeft diverse cd’s uitgebracht en werkte o.a. samen met Bert van den Brink, Ramon Valle, Juan Pablo Dobal, Egon Kracht, Opera Zuid, Opera Minora, Radio Filharmonisch strijkkwartet, Mini & Maxi, Maan, Waylon en regisseur Paul Verhoeven. Zijn composities zijn vaak geïnspireerd door zijn reizen en fascinatie voor natuur en het universum.

www.rikcornelissen.com