Pieter Bogaert

Pieter Bogaert

Schermafbeelding 2021-10-08 om 12.16.00Pianist Pieter Bogaert studeert sinds 2017 bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam. Tot 2014 studeerde Pieter bij Griet Dodion in Brussel en tezelfdertijd studeerde hij natuurkunde. Deze universitaire studies leidden hem naar Engeland en in Cambridge volgde hij piano- en compositielessen bij David Earl. Nadien trad hij toe tot de pianoklas van Raymond Fischer in Oxford.
Om zijn muzikale horizon te verruimen, nam Pieter deel aan talrijke masterclasses van docenten en solisten als Boris Berman, Naum Grubert, Jan Wijn, Boris Giltburg, Eldar Nebolsin en Alexander Gavrylyuk. Daarnaast volgt hij ook lessen fortepiano bij Olga Paschenko, en werd hij gecoacht voor kamermuziek en liedrepertoire door onder anderen Isabel Charisius (ex-Alban Berg Quartett), Nobuko Imai, Gerold Huber en Jeff Cohen. Pieter vormt sinds 2019 een duo met altviolist José Nunes en samen worden zij gecoacht door Robert Kulek aan het Conservatorium van Amsterdam.
Pieter nam deel aan verschillende festivals zoals Verão Clássico in Lissabon, The International Holland Music Sessions, en Festival Jong Talent Schiermonnikoog. Hij trad reeds op in België, Nederland, Portugal, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, zowel solo als in kamermuziekverband. Hij wordt ondersteund door een talentbeurs van de Jacques Vonkstichting.

Voor meer informatie over Pieter klik hier.

Pieter treedt op 31 oktober 2021 20:00 uur op in de kerk van Mook, als lid van het Oostertrio.