Rodion Trio

Rodion Trio

Nederland, Hilversum, september 2016 Rodion Trio Alle rechten voorbehouden/ All Rights reserved foto: Merlijn Doomernik
Nederland, Hilversum, september 2016
Rodion Trio
Alle rechten voorbehouden/ All Rights reserved
foto: Merlijn Doomernik

Het jonge Rodion Trio, bestaande uit Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano),  heeft in korte tijd naam gemaakt als een ensemble dat aan de hand van muzikale of literaire thema’s met verrassende programma’s voor de dag komt. Op het eerste gezicht lijkt de bezetting van klarinet, saxofoon en piano beperkt, omdat er nauwelijks composities voor zijn geschreven. Maar juist dat gegeven heeft het Rodion Trio omgedraaid door eigen arrangementen te maken, waardoor er een nieuwe wereld aan muzikale mogelijkheden opengaat. Die arrangementen maken het mogelijk om (bekende) klassieke werken opnieuw te interpreteren en in een nieuwe vorm aan het publiek te presenteren. Rodion Raskolnikov is de hoofdfiguur uit Misdaad en Straf van Fjodor Dostojevski, die de wereld en zijn regels naar zijn hand probeert te zetten, precies wat het Rodion Trio ook doet.

Ook de jury van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2013 kon de verrassende programma’s van het Rodion Trio wel waarderen en loofde aan het trio de hoofdprijs uit.

Enige reacties:
«Zéér professioneel, aanstekelijk en inspirerend»
«Wat een fantasievolle bewerkingen, wat een enthousiasme en wat een samenspel!»
«Geweldig hoe de saxofoon en klarinet met elkaar ‘in gesprek’ gaan en hoe de piano sprankelende tonen laat horen.»

Het Rodion Trio is tijdens hun tournee in 2018 te gast geweest in Heerenveen, Hilversum, Den Bosch, Nuenen, Westmaas, Lisse, Laren, Schoorl, Leiden, Nijmegen, Pieterburen, Buitenpost, Amersfoort en Wageningen. Maar ook hebben ze luisteraars in grote getale weten op te kikkeren met hun muziek door enkele medicijnen live uit te voeren op Radio 4 – De Spiegelzaal, bij Opium op 4, bij Podium op 4 en televisie bij Podium Witteman.

Het Rodion Trio treedt op 29 september 2019 op in de kerk van Mook.

Voor meer informatie klik hier.