SHUNSKE SATO

SHUNSKE SATO

Schermafbeelding 2021-09-10 om 17.29.10Shunske Sato (1984) is één van de beste violisten van zijn generatie. Met ingang van seizoen 2018-2019 is hij artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Zijn veelzijdigheid en ervaring, zowel op moderne als authentieke instrumenten, vormen een stevige basis voor deze functie. Vanaf de eerste lessenaar zal hij het ensemble aanvoeren in programma’s met muziek van Bach en tijdgenoten. Hij is tevens concertmeester van Concerto Köln en wordt regelmatig gevraagd als leider door onder meer het Freiburger Barockorchester.

Shunske speelt al viool vanaf zijn tweede en studeerde aan de Juilliard School in New York, in Parijs en in München, bij Dorothy DeLay, Masao Kawasaki, Gérard Poulet en Mary Utiger.

In 2010 won hij de publieksprijs én de tweede prijs van het Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig. Hij soleerde over heel de wereld bij onder meer het orkest van de Deutsche Oper in Berlijn, het NHK Symphony Orchestra, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks in München, de Academy of Ancient Music en The Australian Brandenburg Orchestra. Zo werkte hij samen met dirigenten als Richard Egarr, Christopher Hogwood, Vaclav Luks, Kent Nagano en Jos van Veldhoven. Shunske Sato is hoofdvakdocent barokviool aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij woont in Nederland, is getrouwd met pianiste Shuann Chai en heeft een dochter.

Voor meer informatie over Shunske klik hier.

Shunske treedt op zondag 28 november 20:00 uur op in de kerk van Mook samen met Shuann Chai.