THE HAIR

THE HAIR

hofman en van der waardTHE HAIR Een duo bij elkaar gebracht door de sublieme aantrekkingskracht van haar, en van de klankwereld die een gitaar en een fluit samen teweeg kunnen brengen. Vera Hofman bespeelt de fluiten en zingt, Sjors van der Mark doet het gitaarwerk. Beschreven als een duo met een voorkeur voor vreemde stukken, legt The Hair een focus op zowel twintigste-eeuwse en hedendaagse muziek als renaissance en barok, waardoor bijzondere programma’s ontstaan. Alle uitersten van de instrumenten, de muzikanten en de emoties van de luisteraar worden hierin uitgebuit. Dit is The Hair. Geen standaard muziek, geen standaard uitvoering, geen standaard haar.

Sjors van der Mark (1991) is een veelzijdig gitarist. Al vanaf de eerste gitaarlessen hebben klassieke en lichte muziek een belangrijke plaats ingenomen. Op het conservatorium in Tilburg studeerde hij bij Enno Voorhorst en Marlon Titre, en hij studeerde een half jaar bij Pedro Mateo González in Palma de Mallorca. In 2015 behaalde Sjors zijn bachelor diploma en werd daarmee toegelaten tot de master. Tijdens de master richt Sjors zich vooral op Barok en hedendaagse muziek.

Vera Hofman (1992) is van jongs af al geboeid geweest door de klanken van de fluit. Ze besloot op haar 15de tegelijk met haar gymnasium ook een vooropleiding conservatorium te gaan doen en ondertussen voelt ze zich helemaal op haar plek als Masterstudente bij Leon Berendse (1ste fluitist bij NedPHO). Vera speelt met veel passie bij muziektheatergezelschap Lola Marie & Les Chats Noirs en duo The Hair. Maar fluiten is niet haar enige talent, zo heeft ze als keuzevak zangles en is ze als dirigente actief bij het Summaorkest en het jeugdorkest van Harmonie St. Walburga.

 

Op 19 maart 2017 verzorgt The Hair een concert.