Alexandra Charnomskaya

Alexandra Charnomskaya

Alexandra CharnomskayaAlexandra Charnomskaya werd geboren op 9 april 1991 in Kaliningrad, Rusland. Zij begon met cellolessen op negenjarige leeftijd in haar thuisstad. Al op zeer jonge leeftijd werd ze opgemerkt als een zeer begaafde en perspectiefrijke jonge muzikante, met een enorme passie voor muziek.

Alexandra volgde haar eerste muziekopleiding in Kaliningrad, studeerde af aan het Rachmaninoff State Music College en zette haar studie voort aan het Conservatorium van Maastricht in 2011, waar zij haar bachelor en masteropleiding volgde bij Alexander Petrasch en Gustav Rivinius.

Tijdens haar studie in Rusland was Alexandra deelnemer en laureaat van talrijke muziekfestivals en wedstrijden, zoals “Gradus Atparnasum” (Kaunas, Litouwen, 2004, tweede prijs), Russian Young Cellists Competition (Moskou, Rusland, 2003, eerste prijs). Alexandra wordt ondersteund door de ‘Youth support “New Names” foundation’ in Rusland.

Naast Alexandra’s activiteiten als solocelliste, neemt zij ook regelmatig deel aan verschillende prestigieuze orkestprojecten, zoals het Nationaal Jeugdorkest (NJO) in Nederland en het Nationaal Jeugdorkest van Duitsland. Gedurende verschillende festivals en masterclasses werkte Alexandra met musici als Alexander Bonduryansky, Alexander Knyazev, Alexey Seleznev, David Geringas, Ivan Monighetti, Sigiswald Kuijken en Peter Brunt.

Op dit moment is Alexandra vooral actief als lid van het Chekhov trio, samen met de Nederlandse violiste Emma Rhebergen en de Belgische pianiste Fem Devos.

Op zondag 24 november 2019 treedt Alexandra met het Chekhov Trio op in de kerk van Mook.