Chekhov Trio

Chekhov Trio

Schermafbeelding 2019-04-12 om 21.38.32Chekhov Trio bestaat uit Emma Rhebergen (viool), Alexandra Charnomskaya (violoncello) en Fem Devos (piano).

Het Chekhov Trio heeft zijn roots in Maastricht, waar het trio in 2016 is opgericht in het kader van het kamermuziekprogramma van het Conservatorium Maastricht. De Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Russische celliste Alexandra Charnomskaya en de Belgische pianiste Fem Devos vinden hun inspiratie voor het spelen van kamermuziek, en in het bijzonder pianotrio, in het toneelspel: een zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble. De naam voor hun pianotrio is daar ook uit voortgevloeid.

Het trio wordt gecoacht en geïnspireerd door Henk Guittart, en namen daarnaast ook deel aan masterclasses, tijdens het Conservatorium Kamermuziekfestival in 2017 en 2019, en tijdens het Orlando Festival 2018. Zo volgden ze les bij Rusquartet, Alexander Bonduryanski, Hardy Rittner, Peter Brunt, Nemtsov duo, Sigiswald Kuijken, Ilya Hoffman en Livia Sohn.

In november 2018 won Chekhov Trio de tweede prijs en speciale “KCB award” tijdens de International Competition Triomphe de l’Art in Brussel. Concerten brachten het trio reeds naar podia in Amsterdam, Leiden, Maastricht, Heerlen, Tilburg, Roermond en Kerkrade.

Het Chekhov Trio treedt op zondag 24 november op in de kerk van Mook.

Voor meer informatie, klik hier.

Een voorproefje, klik hier.