Fem Devos

Fem Devos

Fem Devos verkleindDe Belgische pianiste Fem Devos behaalde in 2016 haar bachelordiploma aan het conservatorium van Gent bij Vitaly Samoshko. Daarna verhuisde ze naar Maastricht om bij Katia Veekmans te studeren, waar ze 3 jaar lang werkte aan het verbeteren van alle aspecten uit het pianospel, nieuw repertoire ontdekte en zich algemeen als klassiek pianiste ontplooide. Ze behaalde haar bachelorexamen piano in Maastricht in 2017, met de hoogst mogelijke beoordeling. In juni 2019 beëindigt ze er het laatste jaar master.
Fem is erg actief in kamermuziek, onder meer als pianiste van het Chekhov Trio, dat zo’n 2 jaar geleden ontstond in Maastricht. Zij worden gecoacht door Henk Guittart, en namen onder andere deel aan het Orlando Festival in Kerkrade. In november wonnen zij de 2eprijs en speciale KCB prijs op de Triomphe de l’Art International Music Competition in Brussel. Naast pianiste van het Chekhov trio is Fem ook onderdeel van Duo Fandango,  een pianoduo met de Schotse pianiste Anna Michels, en een duo met de Servische mezzosopraan Teodora Drozdik-Popović.

Naast haar activiteiten als kamermusicus, is Fem ook als solopianiste zeer actief. Zij gaf concerten op podia in onder meer Brussel, Gent, Kortrijk, Luik, Maastricht en Parijs. In februari van 2019 was Fem soliste in het vijfde pianoconcert van Camille Saint-Saëns met het Universiteitsorkest van Maastricht en dirigent Raymond Spons.
Fem haalde naast haar vaste mentors ook nieuwe inspiratie uit het volgen van pianolessen bij Julien Libeer, Ellen Corver, Valentina Berman, Enrico Pace, Daniel Blumenthal, Philippe Entremont, Marie-Noëlle Damien en bij onder andere het Rusquartet, Osiris Trio, Nemtsov Duo en Sigiswald Kuijken voor kamermuziek.

Fem treedt op zondag 24 november als lid van het Chekhov Trio op in de kerk van Mook.