Alexandra Van Beveren

Alexandra Van Beveren


Alexandra Van Beveren
(1988, Genk) begon haar vioolstudies aan de muziekacademie van Dilsen-Stokkem bij Michel Pieters. Op twaalfjarige leeftijd werd ze to20180515 Alexandra mosaegelaten tot de Jong Talent Klas van het Conservatorium Maastricht. Daar behaalde ze in 2010 haar Bachelordiploma in de klas van Maarten Veeze.  In 2009 studeerde Alexandra een half jaar in het Guisseppe Verdi Conservatorio van Milaan bij Prof. Giovanna Polacco.

Haar “Master in Performance” behaalde zij in 2012 ‘with Distinction’ bij Simon Fischer aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen. Deze studie werd mede mogelijk gemaakt door de steun van STROOM beurs Limburg, VSB beurs, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rotary beurs en Dexia beurs. Alexandra volgde masterclasses bij o.a. Liviu Prunaru, Yair Kless, David Takeno, Zvi Zeitlin en Thomas Brandis.

Alexandra was meermaals finaliste van de wedstrijd Jong Tenuto en tweemaal prijswinnaar op het Prinses Christina Concours in Maastricht. Ook werd Alexandra laureate van Dexia Classics en van de Forte Audities. In 2009 won ze met het fluitkwartet “Déli Quartet” de 1e prijs op het Concorso Internazionale di Musica da Camera in Milaan.

Naast haar solo- en kamermuziekspel speelt Alexandra in diverse orkesten.
Momenteel is Alexandra op trial bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en speelt ze op zeer regelmatige basis in het Nederlands Kamerorkest, deFilharmonie en het Orchestre Philharmonique de Luxembourg.
Alexandra co-leidde het Guildhall Symphony Orchestra onder leiding van Sir Colin Davis, James Gaffigan, Adrian Leaper en Stephen Barlow.

Op zondag 14 april 2019 treedt Alexandra met het MOSA TRIO op in de kerk van Mook  2019.