Bram de Vree

Bram de Vree


Bram de Vree
 (1989, Valkenswaard) debuteerde op dertienjarige leeftijd als solist met een pianoconcert van Haydn. Sindsdien heeft hij met diverse internationale orkesten gesoleerd. Met het Amman Symphony Orchestra voerde hij in Jordanië Beethovens Triple Concerto uit en met Elisabeth Rikken speelde hij Poulencs Concert voor 2 piano’s en orkest met het Conservatoriumorkest Maastricht o.l.v. Henk Guittart. Bram gaf solorecitals in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Griekenland en maakte radio- en televisieopnames in Nederland, België en Jordanië. In 2010 nam hij zijn debuut-cd op met werken van Beethoven en Schumann.20180515 Moso piano

Bram volgde lessen bij o.a. Ineke Bosch, Joop Celis en Mieke van der Aalst. In 2013 behaalde hij zijn masterdiploma met een 10 met onderscheiding aan het Conservatorium Maastricht. Hij volgde de masterstudie bij Tonie Ehlen in Maastricht en Håkon Austbø in Oslo. Ook volgde hij lessen bij clavecinist en fortepianospeler Jacques Ogg. Hij ontving masterclasses van gerenommeerde pianisten als Menahem Pressler, Valentina Berman, Paolo Giacometti, Ronald Brautigam, Rian de Waal, Andreas Frölich en Ralph van Raat.

Bram behaalde veel prijzen op competities: 1e prijs op het Pianosociëteit Pianofestival in Eindhoven (2005), 3e prijs op het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland (2006), 1e prijs tijdens het Prinses Christina Concours in Maastricht (2009) en zowel de vakjury- als de publieksprijs van de Music Award Maastricht (2010). In 2013 werd hij met de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden wereldkampioen in de hoogste Concertafdeling van het Wereld Muziek Concours met o.a. de uitvoering van Stravinsky’s Petroesjka. Bram neemt zelf ook geregeld zitting in jury’s van (kamer)muziekcompetities.

In het Piano Bulletin van de European Piano Teachers Association zijn meerdere artikelen van Bram gepubliceerd, waaronder een bewerking van zijn masterscriptie Beethovens cadenza. Deze masterscriptie werd genomineerd voor zowel de EPTA Frans Schreuderprijs als voor de Zuyd scriptieprijs. Bram is sinds 2013 pianodocent bij het Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard.

Op zondag 14 april 2019 treedt Bram met het MOSA TRIO op in de kerk van Mook.