BRON Saxofoonkwartet

BRON Saxofoonkwartet

ePWD-Rnl - langHet Bron Saxofoonkwartet werd in 2016 in Tilburg opgericht. De vier musici studeerden allen aan het Conservatorium in deze stad. Ze spelen op oude instrumenten en mondstukken (gebouwd tussen 1929 en 1954) van het Amerikaanse merk Buescher, vanwege hun gezamenlijke passie voor de saxofoonpionier Sigurd Raschèr. De naam van het kwartet is gekozen omdat zij geïnspireerd zijn geraakt door het originele geluid van Adolphe Sax.

In zijn programma’s wil het kwartet het oude zo veel mogelijk met het nieuwe combineren. Dit gebeurt door het geluid van hun oude saxofoons te blijven ontwikkelen tot iets nog ongehoords.

Het repertoire bestaat uit een combinatie van composities van oude meesters en nieuwe composities, vaak speciaal voor het kwartet geschreven. Dit zorgt voor een divers programma waarmee het kwartet middels hun muziek in dialoog gaat met het publiek.

Het is voor hen belangrijk om een nieuw en kleurrijk geluid te laten horen binnen het landschap van de saxofoonkwartetten. Een homogene klank waarmee het kwartet het geluid van de saxofoon in al zijn facetten kan laten horen.

Het BRON Saxofoonkwartet bestaat uit:
Cameron Millar (Australië) – sopraansaxofoon,
Niek Starmans (Nederland) – altsaxofoon,
Hannah Koob (Duitsland) – tenorsaxofoon,
Juan Fernando Manriquez (Columbia) – baritonsaxofoon.

Cameron Millar is eerder opgetreden in Mook  in onze concertcyclus op 11 juni 2017 samen met Chris van de Kuilen.

Het BRON Saxofoonkwartet treedt op zondag 30 augustus  om 14:00 uur op in de tuin van Kuilseweg 18, 6584 DB Molenhoek.