Zondag 6 november 2016

Zondag 6 november 2016

James Oesi (contrabas) en Andrea Vasi (piano) hebben met veel gedrevenheid en op zeer kundige wijze de volgende werken gespeeld:

Johannes Brahms: Sonata for Violin and Piano No. 1 in G, Op. 78 (1879)
Ludwig van Beethoven: Sonata for Cello and Piano No.3 in A, Op. 69 (1808)
César Franck: Sonata for Violin and Piano in A (1886)

Als toegift: een kort werk van Ravel.

Zij speelden dit voor een zeer betrokken publiek, die enthousiast reageerden op het gebodene. Sommigen vroegen zich verbaasd af hoe we er in geslaagd waren James Oesi te programmeren, iemand die een week eerder nog op tv was bij VPRO Vrije Geluiden in combinatie met Andrea Vasi die op 23 oktober nog in de Vereeniging was opgetreden. Dat hebben we uiteraard niet verklapt, trots als we waren om ook voor dit tweede concert in de reeks zoveel kwaliteit te kunnen bieden.

Het was in alle opzichten een geslaagde avond. Ook de beide musici waren vol lof over het publiek en de entourage.

Plaats: Kerk H. Antonius Abt  – Kerkstraat 1, 6585 AT Mook

Meer over de musici:
Van oudsher wordt de contrabas niet per se gezien als volwaardig solo-instrument. Maar bassist James Oesi is een geval apart. Geboren in Engeland, opgegroeid in Zuid-Afrika, gestudeerd in Rusland, woonachtig in Nederland. Even zo grenzeloos gaat hij om met zijn instrument. Samen met zijn vaste duopartner, pianiste Andrea Vasi, brengt hij een recital dat gewijd is aan drie grootse sonates. Deze zijn origineel niet geschreven voor de bas, maar voor respectievelijk cello en viool (met piano). Echter, het repertoire voor contrabas is gelimiteerd, en Oesi vertolkt deze tijdloze werken op uiterst integere wijze, met bravoure en meesterlijke perfectie. Hij vindt in Vasi zijn muzikale gelijke, en door hun volstrekt gelijkwaardige partijen houden zij van de eerste tot de laatste noot een, intieme dialoog waar u adembenemend van zult genieten (…meer over James Oesi; …..meer over Andrea Vasi)).