Elise Besemer

Elise Besemer

Elise Besemer (Rotterdam, 1994) speelt vanaf haar vijfde viool. Tot 2007 kreeg  ze les van Hélène van Leeuwen (Jong Talent-afdeling van het Conseelise besemerrvatorium van Codarts Rotterdam). Zij studeerde tot 2013 bij Coosje Wijzenbeek (Sweelinck Academie, Conservatorium van Amsterdam). Sinds 2014 studeert ze bij Jaring Walta (Koninklijk Conservatorium Den Haag).

In 2016 stond Elise in de finale van het prestigieuze Nederlandse Vioolconcours, categorie Oskar Back. Het oordeel van de jury was: ‘Haar spel is zeer sensitief, zonder effectbejag, volstrekt eerlijk. Elise is een bijzonder allround violiste’. Eerder won ze eerste prijzen op o.a. het Davina van Wely Vioolfestival (2011).

Elise is toegelaten tot het academisch jaar 2016/2017 van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze speelt een aantal producties mee met dit fantastische orkest. https://www.concertgebouworkest.nl/nl/talentontwikkeling

In maart 2017 is Elise één van de drie genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2017. Zij maakt kans op deze prestigieuze muziekprijs. De uitslag/uitreiking vindt
plaats op 16 augustus  2017. De keuze wordt gemaakt omdat een jonge musicus uitblinkt in zijn vakgebied en is opgevallen door een uitzonderlijke prestatie. De genomineerden worden gedurende een seizoen gevolgd door een jury, bestaande uit gerenommeerde muziekjournalisten.

Kamermuziek is ook een passie van Elise. Ze speelt in diverse ensembles. Ze won met haar strijkkwartet in 2014 een eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Zij is primarius van het Arkovsky Sextet en een strijkkwintet. Verder speelt ze naast het duo viool en piano, in een strijktrio.

Elise bespeelt een viool gebouwd door Jean Baptiste Vuillaume (1886, Parijs) en is in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

8.8.17 telegraaf elise besemer

Op 29 april 2018 treedt ze op in de kerk van Mook met het Arkovsky Sextet