Zondag 29 april 2018

Zondag 29 april 2018

Op zondag 29 april 2018 trad op het Arkovsky Sextet bestaande uit Elise Besemer, Ernst Jan Vos, Martin Moriarty, Shih-Hsien Tsai, Kalle de Bie en Emma Kroon

Programma:

String Sextet No.1, Op.18 van Johannes Brahms (ca. 40 min)
pauze
Verklärte Nacht van Schönberg (ca. 30 min).

Plaats: Kerk H. Antonius Abt  – Kerkstraat 1, 6585 AT Mook 

Meer over de musici:

De sextetleden hebben elkaar leren kennen in de periode dat zij (als jong talent) verbonden waren aan de conservatoria van Amsterdam en/of Den Haag. Zij kennen elkaar dus al jaren. Vieren leden speelden in de Fancy Fiddlers, het strijkersensemble van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek.  Alle musici zijn jong en zeer getalenteerd. Zij hebben ieder voor zich belangrijke (inter)nationale prijzen in de wacht gesleept.

Het sextet is opgericht in het voorjaar 2014. Men wilde ‘als vrienden met elkaar musiceren’.  Zij hebben deelgenomen aan de kamermuziekcursus Zeister Muziekdagen. Tijdens dit festival kregen zij masterclasses van leden van beroemde ensembles zoals het Jerusalemkwartet. Inmiddels heeft het sextet veel podiumervaring opgedaan op de mooiste locaties bijv. het kasteel van Amerongen, de Hermitage en het Concertgebouw Amsterdam. Ze hebben deelgenomen aan internationale kamermuziekfestivals. Ook hebben ze diverse malen live gespeeld in radioprogramma’s en in het tv-programma Podium Witteman.

arkovskyIn april 2017 is via TV Brava het Brahms sextet no 2 van hen uitgezonden.

Drie leden van het sextet bespelen een instrument van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Voor informatie over de individuele sextetleden, klik hierboven op hun namen.