Seizoen 2023-2024

Seizoen 2023-2024

Welkom bij het programma voor het seizoen 2023-2024

Voor het seizoen 2023-2024  zijn zes concerten geprogrammeerd, drie in het najaar van 2023 en drie in het voorjaar van 2024. Hieronder vindt u meer informatie. Even als afgelopen jaren bieden we weer een abonnement aan waarbij geldt 6 halen 5 betalen. De prijs is hetzelfde als afgelopen seizoen, namelijk € 100 voor zes concerten. Losse kaartjes kosten €20. Dus bij ons in ieder geval geen prijsverhoging, met gelijk blijven van de kwaliteit. Mocht u een zesconcertenkaart willen kopen klik dan hier. De kaart is niet persoonsgebonden, dus als u een keer niet kunt, kan een ander in uw plaats.

De informatie op deze site wordt in de loop van de tijd aangevuld.

29 oktober 2023: Jeroen Dupont (viool) en Ed Spanjaard (piano)

20230412 jeroen dupontbeac9331-f8d6-4793-b878-26f4e3423d8a-1152x153620230412 Jeroen-Dupont-en-Ed-Spanjaard-2Jeroen Dupont kreeg vioolonderricht bij Coosje Wijzenbeek en Herman Krebbers en studeerde voorts bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In 2008 behaalde hij met zijn diploma met onderscheiding voor zijn vertolking van de derde vioolsonate “dans le caractère populaire roumaine” van George Enescu. Aan de Accademia Chigiana in Siena volgde hij een masterclass bij de Italiaanse virtuoos Giuliano Carmignola. In 2007 werd hij eerste prijswinnaar bij het Nationaal Vioolconcours “Oskar Back”; in de finale van dit concours bracht hij het Vioolconcert nr. 5 van W.A. Mozart en Tzigane van Maurice Ravel ten gehore in de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
Dupont soleerde bij diverse orkesten in Nederland, waaronder het Concertgebouw Kamerorkest met het Rondo van A-groot van Schubert en Adagio en Rondo van Mozart. In 2011 voerde hij Tzigane van Ravel en Poème van Chausson uit met het Limburg Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard. In september 2016 vertolkte hij Extase van Eugène Ysaÿe voor een nieuwe choreografie van Toer van Schayk bij het Nationaal Ballet. In maart 2019 gaf hij een recital met pianiste Dina Ivanova (laureaat bij het internationale Franz Liszt-pianoconours 2017) in de kleine zaal van het Amsterdamse Concertgebouw, het duo voerde oa de Sonate nr. 2 van Béla Bártòk alsmede een voor deze gelegenheid gecomponeerd werk van Dupont ‘Labyrinth en Tarantella Palermitana’. Als componist schreef Dupont o.m. vioolduoʼs en een divertimento voor strijkorkest. Op dit moment speelt hij in het Orchestre du Chambre du Paris.

Jeroen Dupont speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino te Milaan in 1714, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Voor meer informatie over Jeroen Dupont, klik hier

20230412 NRC-interviews-Ed-SpanjaardVoor meer informatie over Ed Spanjaard, klik hier.

Programma:
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Sonate nr. 3 in E-groot voor viool en klavier, BWV 1016
I. Adagio
II. Allegro
III. Adagio ma non tanto
IV. Allegro

Igor Stravinsky (1882 – 1971)
Divertimento (La Baiser de la Fée)
I. Sinfonia
II. Danses suisses
III. Scherzo (Au moulin)
IV. Pas de deux (a. Adagio, b. Variation, c. Coda)

Eugène Ysaÿe (1858 – 1931)
Sonate nr. 4 in e-klein voor viool solo, Op. 27 “Fritz Kreisler”
I. Allemanda
II. Sarabande
III. Finale

Gabriel Fauré
Sonate voor viool en piano Nr. 1 in A-groot, Op. 13
I. Allegro molto
II. Andante
III. Scherzo. Allegro vivo
IV. Finale. Allegro quasi presto

Plaats: Kerk H. Antonius Abt, De Hove 1 te Mook
Tijdstip: 20:00 uur. Kerk open vanaf 19:30
Kaartjes à € 20, klik hier.

26 november 2023: Belinfante Quartet

20221125_The Belinfantes_COSIMO BEDUINI_23

Het Belinfante Quartet staat zowel bekend om zijn oprechte interpretatie van het strijkkwartet-kernrepertoire, alswel zijn levendige uitvoering van werken van minder bekende componisten. Gelauwerd door het NRC met ‘Gloeiend samenspel en experimenteerdrift’ voor zijn debuut-cd, tracht het kwartet dit voort te zetten met ook eigen arrangementen van volksmuziek. De leden studeren aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover met Oliver Wille, en zijn verbonden aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Ze zijn recent geselecteerd om deel te nemen aan MUSA (European Young Musicians Soft Skills Alliance), een professioneel Europees trainingstraject voor jonge strijkkwartetten, gefinanceerd door Erasmus+. Het Belinfante Quartet heeft tevens deel genomen aan de SQBA Residency van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, waar het tijdens de afgelopen ‘corona’-editie mocht spelen op het concert dat i.v.m. restricties wel door mocht gaan, en tevens M. Wantenaars eerste strijkkwartet in première mocht brengen.
Naast concerten werkt het Belinfante Quartet graag samen met artiesten uit andere disciplines.
In 2020 werkte het samen met de urban dance groep Static en Who’s Next voor workshops en uitvoeringen met dans en klassieke muziek op middelbare scholen in Almere. In 2021 combineerde het Haydns ‘Sieben Letzten Worte’ met geprojecteerde visualisaties van de muziek, gemaakt door Jordi Cardenas. Met zijn naam eert het kwartet Frieda Belinfante, celliste en de eerste vrouwelijke dirigent in Europa. Haar oprechtheid, vastberadenheid en vurigheid, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, vormen een grote bron van inspiratie.
Het Belinfante Quartet wordt gesteund door het Kersjesfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Anja Fichte Stiftung en het Heij Konijn Fonds.

Het kwartet bestaat uit: Olivia Scheepers (viool), Fiona Robertson (viool), Henrietta Hill (altviool) en Pau Marquès i Oleo (cello).

Voor meer informatie, klik hier

Programma volgt later

Plaats: Kerk H. Antonius Abt, De Hove 1 te Mook
Tijdstip: 20:00 uur. Kerk open vanaf 19:30
Kaartjes à € 20, klik hier.

18 februari 2024: Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano)

20230412b shunske sato

Shunske Sato is een violist die bekend staat om zijn onderscheidende en boeiende uitvoeringen op zowel moderne als historische instrumenten. Shunske, woonachtig in Nederland, vervult de dubbele rol van artistiek leider en concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging en concertmeester van Concerto Köln. Sinds 2013 is hij docent aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij viool doceert in de context van de historische uitvoeringspraktijk van de barok tot het begin van de 20e eeuw. Hij trad op als solist met Amerikaanse en Europese orkesten zoals de Deutsche Oper Berlin, de Bayerische Radio Philharmonic en het Orchestre Philharmonique de Radio France. Zijn discografie is uitgebreid en bevat vooral werken voor viool solo van Bach, Telemann, Paganini en Eugène Ysaÿe. Shunske, geboren in Tokio, emigreerde op vierjarige leeftijd naar de VS. Hij studeerde aan de Juilliard School in New York, Conservatoire National de Région in Parijs en Hochschule für Musik und Theater in München. Zijn leraren zijn onder meer Chin Kim, Dorothy DeLay, Masao Kawasaki, Gérard Poulet, Eiichi Chijiiwa en Mary Utiger.

Voor meer informatie, klik hier
Foto: Sakai Koki

20230412 shunske Satoo_borggreveShuann Chai is een actieve en boeiende artiest, bekend om haar interpretaties op een breed scala aan historische piano’s en de moderne piano. Ze heeft diploma’s van Oberlin College en het New England Conservatory (VS), terwijl ze het voorrecht heeft om privé te studeren bij pianisten als Norma Fisher, Claus-Christian Schuster en Anton Kuerti. Als soliste en kamermusicus trad ze op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, De Doelen, het Orlando Festival; Festival La Folle Journée, Suntory Hall (Japan); Bach en Combrailles, de Amerikaanse kerk van Parijs (Frankrijk); Troldsalen (Noorwegen), National Concert Hall (Taipei), St. Cecilia’s Hall (Edinburgh), Jordan Hall (Boston) en de Forbidden City Concert Hall (Beijing), om er maar een paar te noemen. Toekomstige opnameprojecten omvatten een cd m
et liederen van Schönberg en Berg met alt Noa Frenkel en een opname van Brahms’ kamermuziek met violiste Shunske Sato en celliste Hidemi Suzuki. Shuann Chai is onder andere dankbaar voor drie inspirerende muzikale metgezellen: een concertvleugel Steinway getekend door jazzlegendes Herbie Hancock en Ahmad Jamal; een originele Érard-piano (1861) en een originele Rosenberger-fortepiano uit 1820, genereus in permanent bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Voor meer informatie, klik hier.
Foto: Marco Borggreve

Shunske en Shuann traden eerder op in de kerk van Mook in 2021.

Programma volgt later

Plaats: Kerk H. Antonius Abt, De Hove 1 te Mook
Tijdstip: 20:00 uur. Kerk open vanaf 19:30
Kaartjes à € 20, klik hier.

17 maart 2024: Marieke Vos (klarinet) en Camiel Boomsma (piano)

Marieke Vos en Camiel Boomsma (1)Duo klarinettiste Marieke Vos & pianist Camiel Boomsma vormen sinds 2019 een bevlogen duo dat o.a. bekend staat om de veelzijdigheid in klankkleur en boeiende programmakeuzes. In september 2022 verscheen hun duo-debuut-cd ‘Sliding Doors’ bij het label Etcetera Records. Op de cd staan naast duo-werken van Nino Rota, Henri Rabaud e.a. ook kamermuziekwerken met strijkers.
Vos en Boomsma speelden in o.a. de Willem Twee Toonzaal in Den Bosch, maakten filmopnames i.s.m. het Wilmink Theater in Enschede, speelden in het Concertgebouw in Amsterdam en maakten daarnaast live radio-opnames in verschillende programma’s van NPO Klassiek (Radio 4) waaronder het NTR Avondconcert en Spiegelzaal. In 2020 richtten het duo de succesvolle serie ‘Mirantibus Concerten’ op, waarmee ze de mooiste kamermuziekwerken uitvoeren samen met collega-musici.

Voor meer informatie, klik hier

Programma volgt later

Plaats: Kerk H. Antonius Abt, De Hove 1 te Mook
Tijdstip: 20:00 uur. Kerk open vanaf 19:30
Kaartjes à € 20, klik hier.

16 juni 2024: Mosa Trio (pianotrio)

LET OP Datum is gewijzigd

debut CD for Mosa Trio, Portrait, with pieces from Shostakovich, Wamper and CoppensHet Mosa Trio wordt gevormd door Alexandra Van BeverenPaul Stavridis en Bram de Vree.

Het trio trad eerder op in Mook in 2019.

Voor meer informatie, klik hier

Programma volgt later

Plaats: Kerk H. Antonius Abt, De Hove 1 te Mook
Tijdstip: 20:00 uur. Kerk open vanaf 19:30
Kaartjes à € 20, klik hier.

Reeds geweest in seizoen 2023-2024

24 september 2023: dokwerk 2Dokwerk Saxophone Quartet

Het Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek kamermuziekensemble gevormd in 2019. Oorspronkelijk uit vier verschillende hoeken van de wereld afkomstig hebben de vier leden, Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva, in het cultureel levendige Amsterdam elkaar gevonden. Daar studeren ze momenteel aan het Conservatorium bij de Nederlandse saxofooncoryfee Arno Bornkamp. Ze hebben, als onderdeel van de saxofoonklas, in de grote zaal van het Concertgebouw als ook het Muziekgebouw aan ’t IJ gespeeld. Verder hadden ze afgelopen jaar als kwartet hun debuut in Tivoli Vredenburg. Ze zijn ook regelmatig te horen op de nationale publieke omroep en televisie en tijdens grote festivals zoals het Grachtenfestival en het Schiermonnikoog Festival.
Leergierig en steeds enthousiast om hun horizon te verbreden, bezoeken ze masterclasses in de hele wereld, en halen ze inspiratie van belangrijke saxofonistvoorouders als Joonatan Rautiola en Lars Mlekusch maar ook andere bronnen, zoals de barokspecialist Walter van Hauwe, en expert voor hedendaagse muziek, componist en percussionist Arnold Marinissen. Verder maakt het kwartet sinds kort deel uit van de NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie, waar ze de mogelijkheid krijgen met o.a. artistiek leider Marc Danel te werken en van hun rijke traditie te leren.
Het kwartet is regelmatig terug te vinden tussen de prijswinnaars van diverse kamermuziekconcoursen waaronder in 2021 de Internationale Competitie “Vítor Santos” in Portugal. Het Dokwerk Saxophone Quartet heeft het aanbod gekregen om in 2023 hun debuut-cd op te nemen. Verder hebben ze tijdens de Nederlandse ‘Kamermuziek Concours Gelre 2022’ de eerste prijs alsook de podiumprijs ontvangen. Bekroond met de gedeelde eerste prijs van de Italiaanse Concours voor hedendaagse muziek ‘Reate’ mochten ze eind 2022 hun Italiaanse debuut in Rome vieren. Door middel van combineren van hun individuele culturen en achtergrond vinden deze vier een eindeloze rijkheid en variëteit aan muzikale mogelijkheden en keuzes. Ruimdenkend en helder streven ze ernaar een constante plek voor de klassieke saxofoon te vestigen, in de muziek van vandaag en morgen!

Voor meer informatie over Dokwerk, klik hier 

Programma was:

Ferenc Farkas (1905-2000): Old Hungarian Dances

Ramin Amin Tafreshi (1992): Negarehaye Rangin

Philip Glass (1937): Saxophone Quartet

Ian Wilson(1964): So softly

Kurt Weill (1900-1950): Aus der Dreigroschenoper

Astor Piazzolla (1921-1992): Contrabajeando