Programma seizoen 2021-2022

Programma seizoen 2021-2022

Programma seizoen 2021-2022

oostertrioOp zondag 31 oktober 2021 trad het OOSTERTRIO op, bestaande uit Lotte Grotholt (altviool), Sophie Schreurs (klarinet) en Pieter Bogaert (piano). Jong en talentvol. Op het programma stond:

The Five Seasons of Haiku
Het was een prachtig concert met muziek voor 10 haiku’s. Het was een Limburgse première.

 

Op zondag 28 november 2021 traden Shuann Chai (pShunske-Sato-en-Shuann-Chai-01iano) en Shunske Sato (viool) op.  Twee musici van wereldformaat. Ze stonden in 2020 al op ons lijstje, maar dit keer is het op het nippertje gelukt door het concert te verplaatsen naar 15:00 uur. Gelukkig hebben we iedereen hiervan op de hoogte kunnen brengen.  Klik even op de namen hierboven en lees daar verder over Shunske en Shuann.

Op het programma stond:
J. Brahms: Sonate in A gr
oot voor viool en piano, op. 100
C. Schumann: 3 Romanzen voor viool en piano, op. 22
L. van Beethoven: Sonate voor piano en viool op. 47 (“Kreutzer”).

Het was een prachtig concert. We hebben ze al uitgenodigd voor het komend seizoen.

NYMPHEAS TROMBONE QUARTET: EEN BIJZONDER GELUID

Nymphéas Trombone Quartet liet op zondag 20 februari 2022 zijn geschal klinken. Het kwartet bestaat uit Niels JacobsWilco KammingaArjan Linker en Tim Ouwejan. Ze bespelen vier tenortrombones. Dit resulteert in een helder en Schermafbeelding 2021-09-16 om 22.49.24elegant geluid.

Op het programma stonden:

  • Psaume 24 (1916) – Lili Boulanger (1893-1918), arr: Arjan Linker
  • Ave, Regina Caelorum (1530) – Adrian Willaert (1490-1562)
  • Canzon seconda a quattro (1608) – Giovanni Gabrieli (1557-1613), arr: Niels Jacobs
  • Uit: Madrigali a 4 voci (1533) – Philippe Verdelot (1480/85-1530/40), arr: Arjan Linker
    ❖ Se mai provasti donna
    ❖ Fuggi, fuggi, cor mio!
    ❖ Gran dolor di mia vita
  • Trois Chansons (1915) – Maurice Ravel (1875-1937), arr: Arjan Linker
    I. Nicolette
    II. Trois oiseaux du paradis
    III. Ronde
  • Mille Regretz (1520?) – Josquin des Prez (1450/55-1521), arr: Arjan Linker
  • Canzon quarta a quattro (1608) – Giovanni Gabrieli (1557-1613), arr: Wilco Kamminga
  • Le jardin féerique, uit Ma mère l’Oye (1910) – Maurice Ravel (1875-1937), arr: Niels Jacobs/Arjan Linker
  • Asturias, uit Suite Española No. 1 (1887) – Isaac Albéniz (1860-1909), arr: Wilco Kamminga

Foto: Foppe Schut

DUDOK QUARTET AMSTERDAM. Een unieke kans om weer van een prachtig concert te genieten. Trad op 20 maart 2022. Het was een fantastisch concert.

Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Met openhartig en bezield spel delen ze de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. Ze laten zien én horen dat de muziek die zij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuiSchermafbeelding 2022-03-03 om 12.41.26twisbare indruk maakt. Met hun muziek gaan ze in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online.

Het kwartet bestaat uit Judith van Driel (viool), Marleen Wester (viool), Marie-Louise de Jong (viola), David Faber (cello). Het Dudok Quartet is op veel van de grote Europese en Noord-Amerikaanse podia en festivals opgetreden, met recente hoogtepunten zoals het Weense Konzerthaus, Wigmore Hall, Beethoven Haus Bonn, Park Avenue Armory New York, Festspiele Mecklenburg Vorpommern, West Cork Chamber Music Festival en de Amsterdam String Quartet Biënnale. Ze zijn ook regelmatig te zien in het Amsterdamse Concertgebouw en Amsterdamse Muziekgebouw. En uiteraard ook bij Podium Witteman.

Op het programma stond:

Grazyna Bacewicz:        Strijkkwartet No 4

Theo Loevendie:            Tweede Strijkkwartet

Dmitri Shostakovich:   Strijkkwartet No 5 in Bes, op. 92

 

SONORO QUARTET

SQ060Op zondag 10 april 2022 20:00 uur heeft u kennis kunnen maken met het SONORO QUARTET bestaande uit violisten Mona Verhas en Jeroen De Beer, altviolist Seamus Hickey en cellist Paul Heyman. Het kwartet is afkomstig uit België.

Met meer dan 40 concerten per jaar en als prijswinnaar van de Bartók World Competition 2021 in Boedapest bewijst het Sonoro Quartet één van de meest belovende en toonaangevende strijkkwartetten te zijn van hun generatie. Met concerten in België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Hongarije en Ierland toont het kwartet, opgericht in 2019 en gevestigd in Gent, zijn waarde in het nationale en internationale cultuurlandschap. Met repertoire van de klassieke grootmeesters tot hedendaagse componisten speelde het kwartet in tal van grote zalen zoals de Bijloke in Gent, Bozar in Brussel, Tivoli Vredenburg in Utrecht, The National Concert Hall in Dublin, Liszt Academy in Boedapest, Desingel in Antwerpen. Het was reeds te gast op grote festivals zoals Festival Midis-Minimes, The Young Generation Bozar, B-Classic en vele andere. Volgend seizoen maken ze hun debuut in het Concertgebouw Amsterdam.

Het Sonoro Quartet maakte opnames voor radiozenders zoals Klara, RTE Ierland, Bartók Radio Boedapest en SWR Duitsland, waar ze het strijkkwartet opnamen van Eric Domenech als deel van het Beethovenfest 2020 in Bonn. Hoogtepunten in het seizoen 2022 en 2023 zijn onder andere drie concerttournees in Ierland, Zwitserland en Nieuw-Zeeland, waar ze meer dan 10 concerten zullen spelen in de belangrijkste concertzalen. Verder spelen ze onder meer nog op het West Cork Chamber Music Festival in Ierland, het Auer Festival in Hongarije. In 2022 staan ook twee cd-opnames gepland waaronder hun debuut-album met onder andere het strijkkwartet van César Franck en een wereldpremière van Joseph Ryelandt en een album met werken van Ierse componist Seán Doherty.

 

Op het programma stond:

  • Mikalojus Konstantinas Čiurlionis: Strijkkwartet in c klein
  • Guillaume Lekeu: Molto adagio sempre cantante doloroso
  • César Franck: Strijkkwartet in d groot

Concert is opgenomen door L1 radio en wordt uitgezonden op zondag 8 mei 19:00 uur. Daarna ook beschikbaar op internet. Wel even de goede datum aanklikken natuurlijk.

REMY VAN KESTEREN op 15 mei 2022

Op zondag 15 mei, 20:00 uur, hadden we een uniek concert in de kerk van Mook. We waren er namelijk in geslaagd om Remy van Kesteren, op harp, voor een akoestisch concert te strikken. En dat is uitzonderlijk want Remy treedt de laatste jaren vooral op met zijn Analogue Robot Orchestra. Onlangs trad hij daarmee op in De Vereeniging in Nijmegen en na afloop hebben we de basis kunnen leggen voor het concert in Mook.

remy tot ziens in mook

Van het Conservatorium via wereldberoemde orkesten naar de club – de reis van harpist Remy van Kesteren is er eentje van prachtige muziek en verre uithoeken. Na vele onderscheidingen en awards ging het kriebelen bij de jonge muzikant. Zijn liefde voor het klassieke repertoire is groot en blijft een basis, maar hij brengt zijn vrije tijd door op popfestivals en bij live-concerten in clubs. Het is logisch dat dit zijn spel heeft beïnvloed – Remy is al snel bekend geworden als een instrumentalist die alle uithoeken van zijn instrument en daarbuiten verkent. De harpist besloot ook popmuziek te gaan maken. Dit bracht hem de eerste optredens met zijn eigen band, een album geproduceerd door Britse producer, songwriter en DJ Fin48008614166_b59d32cfbd_ok en een theatertour in 2019 én 2022 met zijn eigen robotorkest (the Analogue Robot Orchestra). Hij bracht covers uit van zijn muzikale helden Radiohead, Bon Iver en Rosalía en maakte indruk met zijn vorig jaar uitgebrachte alternatieve soundtrack voor de animatiefilm The Red Turtle. Remy zal onder andere repertoire spelen van zijn laatste albums, maar ook nieuw werk, met als decor de prachtige kerk van Mook. Een nieuwe muzikale reis met deze bijzondere instrumentalist.

Het was een prachtig concert waren velen van hebben genoten

Foto: Majanka Fotografie

Als je meer over Remy wilt weten klik dan hier en hier.