North Sea String Quartet

North Sea String Quartet

nssq_3North Sea String Quartet (NSSQ) is een splinternieuw Rotterdams strijkkwartet, bestaande uit spelers die allemaal een rijke achtergrond hebben in zowel de klassieke als de geïmproviseerde muziek. Muzikaal gezien opereren ze dan ook op het grensvlak tussen deze twee werelden. Terwijl ze beschikken over alle middelen van het klassieke strijkkwartet, schakelen ze in een oogwenk om naar een complete band met ritmesectie en solist. Het repertoire is een mix van eigen en bestaand werk.

Het NSSQ kwam voor het eerst bij elkaar in de zomer van 2015 voor een optreden op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Het resultaat was erg veelbelovend en smaakte voor iedereen naar meer, maar de individuele agenda’s boden in het daaropvolgende seizoen nog niet de ruimte die deze groep verdient. Nu, een jaar later en onverminderd ambitieus, maakt het kwartet zich op voor een intensieve samenwerking, met onder andere plannen voor nieuw repertoire, een cd-opname en samenwerkingsprojecten met andere artiesten.

Hoewel er voor het kwartet gezamenlijke inspiratiebronnen zijn, zoals het Amerikaanse Turtle Island String Quartet, wordt de uiteindelijke sound bepaald door de diverse muzikale achtergrond van elk van de spelers. Verwacht daarom naast klassiek en jazz ook invloeden uit de rhythm-and-blues, gipsy swing, flamenco en Braziliaanse volksmuziek.

Het North Sea String Quartet bestaat uit:nssq_5_bw

Karin van Kooten, viool
Pablo Rodriguez, viool
Yanna Pelser, altviool
Thomas van Geelen, cello

De datum voor hun optreden was zondag 5 februari 2017.

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=jInBx4Yi55w
https://www.youtube.com/watch?v=zK3RlMcDKwU

http://www.northseaquartet.com/

en: https://www.facebook.com/northseastringquartet/home