Pablo Rodriguez

Pablo Rodriguez

 

Pablo Rodriguez, geboren op La Palma (Canarische Eilanden), begon op zijn zesde met viool spelen. Zes jaar later, toen een van zijn zussen hem een opname van Stephane Grappelli liet horen, raakte hij enorm geïnspireerd en ging hij op zoek naar een eigen jazz-vocabulaire op zijn instrument. Hiervan maakt hij sindsdien ook dankbaar gebruik in andere genres als flamenco, folk en latin.

Pablo speelde op festivals als Heineken Jazz & más, Mercat de la música viva de Vic en het Amsterdam Music Festival en op podia als Ateneo de Madrid, Auditorio Tenerife, Escola Tom Jobim (Brazil), De Doelen en het Alfredo Kraus Auditorium.

Naast zijn passie voor jazz en improvisatie studeerde hij klassiek viool in Madrid bij Alfredo Garcia Serrano en op Codarts Rotterdam bij Andras Czifra. Aan dezelfde school volgde hij ook zijn masteropleiding Latin jazz bij Christiaan van Hemert, Abél Marcel, Niti Ranjan Biswas en Anna Elis de Jong.

Hij is een actief lschermafbeelding-2017-01-10-om-11-20-06id van het Spring Collective en DOT Quartet, waarvan het eerste album “Travelers” in 2016 uitkwam. Verder werkte hij samen met artiesten als Irene Alvarez (Cuadro Flamenco), Jose Manuel León, Gordan Nikolic, Jorge Pardo, Carles Benavent, Pedro Diaz, Ima Galguén (arrangeur & componist), Pedro Sanz, Kike Perdomo, NEI-L, Voodrish, Nacho Aldeguer, Tim Kliphuis, Juan Carlos Perez Brito, Domingo “Colorao” en Inma Galiot.

Pablo Rodriquez vormt samen van met Karin van Kooten (altviool), Thomas van Geelen (cello) en Yanna Pelser (altviool) het North Sea String Quartet.

Op zondag 5 februari 2017 kon u hun optreden zien en horen.