Zondag 5 februari 2017

Zondag 5 februari 2017

North Sea String Quartet bestaande uit:

Karin van Kooten, viool, Pablo Rodriguez, viool, Yanna Pelser, altviool en Thomas van Geelen, cello.

Het programma voor dit concert zag er als volgt uit:

Um tom pra Jobim (arr. Yanna Pelser) – Sivuca (Brazilië)

Canto de Ossanha (arr. Yanna Pelser) – Baden Powell (Brazilië)

Sarau para Radamés (arr. Yanna Pelser) – Paulinho da Viola (Brazilië)

Ponteio (arr. Yanna Pelser) – Edu Lobo/Sivuca (Brazilië)

Palhaco (arr. Mark Summer voor het Turtle Island Quartet) – Egberto Gismonti (Brazilië)

El diablo suelto (arr. North Sea String Quartet) – Heraclio Fernández (Venezuela)

Paddy in the smoke (arr. North Sea String Quartet) – Traditioneel (Ierland)

*Pauze*

Skylife – David Balakrishnan (Verenigde Staten)

All the things you are (arr. Thomas van Geelen) – Jerome Kern (Verenigde Staten)

On Green Dolphin Street (arr. Steve Erquiaga voor het Turtle Island Quartet) – Bronisław Kaper (Verenigde Staten)

Alfonsina y el mar (arr. Karin van Kooten) – Ariel Ramírez (Argentinië)

Who do you think you are (arr. Danny Seidenberg voor het Turtle Island Quartet) – Tower of Power (Verenigde Staten)

Plaats: Kerk H. Antonius Abt  – Kerkstraat 1, 6585 AT Mook

Aanvang: 20:00 uur (kerk open vanaf 19:30 uur)

Kosten: € 16,- p.p. inclusief servicekosten en consumptie indien online besteld; € 17,- in de kerk voorafgaand aan concert.

Voor het bestellen van kaarten, klik hier.

Meer over het North Sea String Quartet:

Het North Sea String Quartet is een strijkkwartet dat bestaat uit spelers met een rijke achtergrond in zowel klassiek als geïmproviseerde (jazz)muziek. Muzikaal opereren zij op het snijvlak tussen deze twee werelden. Aan de ene kant, laat hun muziek ritmische esthetiek en spontaniteit zien hetgeen is afgeleid van jazz, maar hun instrumentale vakmanschap, dat essentieel is om als strijkkwartet te functioneren, is geworteld in de klassiek traditie. Voor informatie over het NSSQ klik hier.

Al op zeer jonge leeftijd voelde Karin van Kooten zich aangetrokken tot muziek en tot de viool in het bijzonder. Ze studeerde klassiek viool aan het Brabants Conservatorium bij Jenny Spanoghe, maar toen ze een opname hoorde van jazzviolist Stéphane Grappelli ging er weer een heel nieuwe wereld voor haar open. Ze volgde lessen bij onder meer Oene van Geel, Tim Kliphuis en Didier Lockwood in Parijs, waar ze twee jaar studeerde. Momenteel speelt ze jazz en wereldmuziek in verschillende formaties en geeft ze les aan violisten die graag willen leren improviseren. Voor meer informatie over Karin klik hier.

Pablo Rodriguez, geboren op La Palma (Canarische Eilanden), begon op zijn zesde met viool spelen. Geïnspireerd door grootheden als Stephane Grappelli ging hij al vroeg op zoek naar een eigen jazz-vocabulaire op zijn instrument, alvorens hij klassiek viool ging studeren bij Alfredo Garcia Serrano in Madrid en bij Adras Czifra in Rotterdam. Tevens in Rotterdam volgde hij een masteropleiding Latin jazz bij Christiaan van Hemert, Abél Marcel, Niti Ranjan Biswas en Anna Elis de Jong. Voor meer informatie over Pablo klik hier.

 

Yanna Pelser speelde sinds haar vijfde viool, maar toen ze veertien jaar was viel ze voor de warme klank van de altviool en maakte de overstap. Ze studeerde bachelor en master klassiek altviool in Rotterdam en Tilburg bij Gisella Bergman en in Detmold bij Diemut Poppen en Corinne Contardo. Tegelijkertijd is ze altijd actief geweest in jazz-, pop- en wereldmuziek, wat haar maakt tot een veelzijdig musicus en improvisator. Daarnaast volgt ze in Berlijn een opleiding tot docent Resonanzlehre, een physiologie-methode voor musici. Voor meer informatie over Yanna klik hier.

Thomas van Geelen speelt sinds zijn tiende cello. Hij volgde zijn bachelor klassiek cello bij Monique Heidema in Tilburg en zijn master klassiek/jazz bij Monique Heidema, Jan-Ype Nota en Tim Kliphuis in dezelfde stad. Sinds zijn middelbareschooltijd is hij ook erg geïnteresseerd in andere genres dan klassieke muziek, speelde in verschillende bands en met singer-songwriters en studeert nu aan de jazzafdeling van het conservatorium in Rotterdam. Voor meer informatie over Thomas klik hier.